Zilele Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice 18-20 noiembrie 2008
Rss Feed

Studenţi şi Alumni

Primul curs de relaţii publice din cadrul FCRP - pentru mulţi dintre viitorii absolvenţi şi prima lecţie de relaţii publice - ne-a învăţat printre altele şi despre distincţia fundamentală între „publicul extern” şi „publicul intern” al unei organizaţii.

Între aceste două categorii, studenţii şi, mai tîrziu, absolvenţii facultăţii, ocupă un loc aparte. După ce au părăsit „băncile şcolii”, absolvenţii rămân într-o relaţie complexă cu instituţia de învăţământ în care şi-au petrecut studenţia.

Ca studenţi, este simplu: sunt FCRP-işti, se mândresc cu statutul lor, sunt parte activă a echipei. La rândul lor, absolvenţii FCRP nu reprezintă doar nişte foşti studenţi. În mediul profesional, sunt apreciaţi şi respectaţi datorită potenţialului şi calităţilor de care dau dovadă, precum şi datorită deprinderilor dobândite în cadrul organizat al şcolii.

O parte dintre studenţii actuali şi alumni au dorit să împărtăşească impresii despre această experienţă, de FCRP-ist…

:: Împărtăşeşte-ne impresiile tale

Vladescu Andrei - Masterat ID 2005-2007

Facultate de exceptie. Multumiri si pe aceasta cale DOAMNEI Dorina Tudor.

Constantinescu Cristina

FCRP m-a făcut ceea ce sunt azi. Sună puţin patetic, dar este adevărat. Nu contează ce am învăţat şi ce note am avut, ci cum am învăţat, cum am ajuns să vreau să nu plec, să rămân la masterat aici. Nu o să uit niciodată cum Tran ne spunea, cu alte cuvinte, să nu ne fie ruşine să admitem că ne e lene, că nu vrem să avem responsabilităţi şi nici că la seminarii vorbeam chiar şi de “piticii de grădină”, altfel spus, Enache ne arăta că putem să vorbim de orice, contează să ne trezească interesul şi să nu rămânem impasibili la nimic din ce auzim şi vedem. De aceea îl ascultam pe Dobrescu atunci când ne povestea întâmplări de peste mări şi ţări, despre românul care zicea “pe româneaşte” numele americane (C-H-I-C-A-G-O), despre coreeni cu lipsă de simţul umorului şi despre briza din San Francisco. Gigel: “Asta vă învăţau ăia pe voi la facultate acolo?”. “Da, Gigele, ne învăţau cum să învăţăm, cum să alegem, ce să reţinem, ce să nu neglijăm.”
Ştiţi copiii aceia despre care se spune că sunt stresanţi, enervanţi, aceia care întreabă mereu: Exact aşa era Cârlan! O zic în sensul bun, mai ales că poate o să citească ideile mele. Întrebând la nesfârşit “da’ de ce?”, am ajuns să avem un răspuns pentru multe…aş putea spune pentru toate, chiar dacă nu pot fi validate de lume…vă daţi seama cum e să ştiţi “de ce…”? e colosal! Încă mi-aduc aminte când plecam de la CC sau ICRM cu întrebarea sâcâitoare la care nu răspunsesem convingător la seminar în gând…ce enervant! Din această cauză cred că mă enerva şi Cârlan, că mă făcea să gândesc şi mie mi-era lene că eram doar o studentă, care avea alte viziuni asupra seminariilor: plictiseală totală, unde poţi juca avioanele cu colega.
A! Era să uit! La Macoviciuc trebuia să te duci cu DEXul (asta dacă aveai forţă) şi cu dicţionarul de neologisme. Am învăţat la cuvinte şi construcţii! Nu vreau să minimalizez cunoştinţele filosofice de la cursul lui Macoviciuc, vreau doar să atrag atenţia asupra “bonusurilor” de cunoştinţe pe care le oferă colegii noştri mai mari (profi, asistenţi, lectori etc.).
Cum e să fii femeie, profesoară, masterandă la şeful tău şi cu un copil acasă? Cineva ar zice: GREU!! Mălina Ciocea nu ne spunea cât de greu e, ci cât era de frumos să faci în acelaşi timp, tot ce voiai. De ce ai renunţa la ceva care te face fericit, doar pentru că mai sunt şi multe alte lucruri care te fac foarte fericit deja?
Eu acum sunt o persoană curioasă, mai mult decât eram înainte să fiu fecerepistă. Sunt gânditoare, ştiu să apreciez tot ce văd, aud, citesc, îmi place să ascult, să vorbesc, sunt leneşă, dar nu prea leneşă să fac ceva, ci leneşă atunci când vreau să stau în pat să citesc, să beau un ceai, să văd un film. Şi mai multe…
Poate puţini vor înţelege de ce vorbesc despre mine aici şi nu despre FCRP, dar EU SUNT FCRP! Şi cu mine, alte mii…

Alexandra Grigorianu, absolvent 2007

În Facultatea de Comunicare am intrat crezând că voi face carieră în publicitate. Am intrat cu mii de pagini de filozofie citite, cu un apetit imens pentru cunoaştere şi cu ambiţii de viitor nu foarte clar delimitate.

În Facultatea de Comunicare am cunoscut doi profesori care ar putea cu uşurinţă da clasă profesorilor pe care i-am cunoscut ulterior în universităţi europene. Profesori care m-au inspirat, mi-au fost model în timpul facultăţii şi încă îmi sunt.

În Facultatea de Comunicare m-am simţit înconjurată de oameni care ştiu ce-şi doresc, oameni hotărâţi să-şi atingă scopurile profesionale asap, oameni care în timpul celor 4 ani de studii se îndepărtau din ce în ce mai mult de ceea ce erau când reuşiseră examenul de admitere. Aceşti oameni au reuşit să schimbe cărţile şi ghiozdanele pe serviete şi laptopuri. Îi apreciez.

În Facultatea de Comunicare am cunoscut şi oameni ca mine, care nu-şi doreau o servietă, dar nici nu ştiau prea clar ce îşi doreau. Oameni care în timpul facultăţii au trăit sub fascinaţia cărţilor, sperând să regăsească plăcerea cunoaşterii de dragul cunoaşterii. Când ne întâlnim acum la un pahar ne povestim cum am reuşit să mai descoperim o bucăţică din ce ne dorim. Cineva lucrează la Teatrul Naţional Bucureşti. Cineva a scris o piesă de teatru. Altcineva va lucra la Muzeul Naţional de Artă. Un alt cineva studiază pentru a deveni environmentalist. Eu studiez cinematografie. Din păcate nu ne adunăm prea des pentru că eu locuiesc într-o altă ţară.

Dacă ar trebui să decid asupra celei mai spectaculoase caracteristici a Facultăţii de Comunicare fără ezitare voi spune: oamenii şi ambiţiile lor. În nici o altă facultate nu cred să se regăsească oameni atât de diverşi cu ambiţii atât de diferite.

In prezent masterand in cinematografie de Université Libre de Bruxelles

Nastase Oana-Raluca

As putea compara relatia mea cu FCRP cu o relatie inter-umana, la nivelul ei ideal: FCRP a fost suportul meu in dezvoltarea intelectuala, mi-a aratat directiile majore, mi-a conturat solutii si mi-a indicat raspunsuri, dar niciodata nu mi le-a impus. FCRP mi-a dat libertatea de ma forma ca individualitate, ca personalitate unica si puternica.

Colectivul FCRP a inteles nevoia personala de a trece toata obiectivitatea teoriei printr-un filtru personal, dandu-mi ocazia de a-mi forma singura parerile si de a-mi asuma curajul sustinerii lor. FCRP m-a incurajat sa gandesc liber, sa-mi anim spiritul creativ si sa-mi dezvolt initiativa. Colectivul profesoral nu m-a privit niciodata ca pe un simplu student, ci m-a tratat mereu ca pe un viitor specialist, acordandu-mi incredere si respect.

FCRP mi-a insuflat dorinta nu numai de a face parte din lumea comunicatorilor ci, mai mult, de a contribui la dezvoltarea ei, prin aportul meu personal.

FCRP nu s-a temut sa mizeze pe mine, ca viitor specialist, asa cum nici eu nu ma tem, acum, sa mizez pe FCRP ca prezenta si viitoare elita a sistemului universitar romanesc.

Absolventa FCRP, 2008
Copywriter

Vlad Dobrin

E destul de greu de aruncat o privire trecut si cu atat mai greu sa scrii ceva fara a fi contestat cu replici de genul “Asta sigur este scris de vreun prof’ ca sa faca reclama, etc. etc.”.
Tocmai pentru a evita aceste lucruri ma voi limita exclusiv la experienta avuta in calitate de masterand la specialitate “Management si Comunicare in Afaceri” si voi zice doar atat: … se poate fratilor, se poate!!!
Pentru cei ce sunt prea sceptici ca sa inteleaga aceasta expresie voi detalia un un pic. La acest master am uitat lectiile de dictare din facultate si dorinta unor profesori de a-si auzi cartile recitate de catre studenti (cu exceptia sefului de comisie de la lucarea de dizertatie care si pe aceasta cale doresc sa ii transmit ca e un dobitoc - Argumentez cu un citat rostit chiar de el “Lucrarea dvs. are caracter practic in loc sa aiba unul teoretic”, in conditiile in care habar nu avea ce naiba am scris eu in acea lucrare si nu stia ce intrebari sa imi puna. Imi pare rau pentru dansul ca nu a putut scrie inca o carte cu copy/paste din lucarea mea.
Dar sarind peste acest episod, veti avea ocazia sa intalniti profesori care incurajeaza initiativa, dezbarea fiind stilul preponderent al cursurilor si seminariilor, precum si colegi interesanti cu idei si solutii inovative care va vor ajuta sa va dezvoltati si sa ganditi “outside the box”.
Un ultim pont … alegeti un master coordonat de d-na Florina Pinzaru … nu veti regreta.

Bafta tuturor.

Vlad Dobrin
Director Aprovizionare/Logistica
Citroen Romania

Olaru Andreea

Să înveţi să te comunici pe tine prin interacţiunea cu cei din jurul tău se dovedeşte a fi poate cel mai lung şi complex exerciţiu de existenţă.
Să comunici ceea ce trebuie despre ceilalţi este următorul pas spre a te întelege pe tine însuţi.
Să îi « comunici » bine pe ceilalţi, comunicându-te, este deja o performanţă personală care se dobândeşte urmărind profesioniştii. Pe cei de la FCRP. Pentru că nu poţi dobândi o gândire vizionară decât dacă te învârţi în jurul celor care pot să vadă dincolo de ceea ce este vizibil. Ceea ce am învăţat aici este că dovada activităţii mele psihice este continua investigare a tot ceea ce vad şi aud, dar mai ales, a ceea ce se vede şi se face auzit. Şi am învăţat despre mine că sunt, involuntar, ce comunic, deşi nu întotdeauna comunic ceea ce sunt.

Calinescu Elena

Pentru mine FCRP este o caracatita care se joaca cu mine. E jocul vietii, natura isasi se joaca si ea, si m-am lasat prinsa si eu in joc. Aceasta caracatita are drept cap comunicarea, bratele si tentaculele sale se deschid larg in diverse domenii ale vietii legate de comunicare. Pe mine FCRP m-a prins cu doua dintre ele(MRU si MMP-on line) si recunosc ca ma gadila la nivelul cunoasterii alte doua tentacule, si inca jocul meu nu e periculos! E doar sanatos! ( te dezvolta si te ajuta sa evoluezi, sa plutesti in oceanul vietii cu directii si intentii clar conturate) In matafora asta, profesorii pot fi ventuzele de pe tentacule: si ei au darul de a te atrage sa te lipesti de caracatita asta cu mai multe brate! Si ca sa nu ma intelegeti gresit, eu iubesc natura si caracatitele si vreau sa o priviti si voi in sens pozitiv!

Marcu Nicoletta

Comunicare. Realizare. Viitor profesional.Lanţul logic care m-a insoţit din momentul in care am hotărât să păşesc în lumea facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice. În această scurtă perioadă de timp am reuşit să-mi motivez alegerea facută. Deşi sunt conştientă de faptul că facultatea presupune o muncă asiduă şi o solicitare maximă, totuşi atâta timp cât faci ceea ce-ţi place efortul este nesesizabil, după cum spunea şi Confucius “Alege-ţi o meserie pe care să o iubeşti şi nu vei munci o zi in viaţa ta”.

Studenta FCRP, anul I

Daniela Ştefan

“A fi studentă la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice e cu siguranţă o adevarată provocare, mai ales că tot ce învăţ este nou şi nu am mai trecut în 12 ani de studiu prin profilul uman. Mărturisesc că este destul de greu, dar ştiu că, dacă voi învăţa în trei ani de facultate şi apoi în anii de master tot ceea ce mi se va oferi să învăţ, voi reuşi să gândesc clar, să îmi limpezesc mintea când vine vorba de un subiect şi să fiu tot timpul informată despre societatea şi mediul înconjurător, pentru că acesta e unul din principalele motive ale înscrierii mele la această facultate. Mulţi ani înainte!”

Studentă FCRP, anul I

Elena Ene

“Am ales acest masterat fiindcă eram în căutare de <<altceva>>. De ceva diferit; de profesori care se implică şi care comunică cu studentii lor, nu le dictează cum să gândească; de discuţii libere în care fiecare îşi poate expune punctul de vedere; de materii interesante în urma cărora să rămân cu ceva mai mult decât să tocesc pentru a trece un examen. Am găsit toate acestea şi chiar mai mult (am discutat şi analizat cazuri reale şi actuale legate de materiile studiate, profesorii ne-au pus să realizăm simulări şi am învăţat mai multe decât mă aşteptam, nu doar legat de studii, ci şi de viaţă) la acest master şi sunt foarte mulţumită de alegerea făcută.”

Masterand în Management şi comunicare în afaceri, anul II
http://www.linkedin.com/pub/a/b54/b7bCopyright © 2008 zilelecomunicarii.ro